Sezon na witaminy, promocje na świeże warzywa
Sezon na witaminy, promocje na świeże warzywa Wiosna to czas, kiedy natura budzi się do życia, a my zaczynamy marzyć o świeżych smakach i aromatach. A co lepiej zaspokoi te pragnienia niż świeże warzywa sezonowe? Właśnie teraz w gazetka dino można znaleźć wyjątkowe oferty na...
Zapomnij o jagodziankach. Słodkie bułeczki są znacznie pyszniejsze z dodatkiem tych owoców
Jagodzianki są bardzo popularne każdego roku. Jednak w połączeniu z ciastem drożdżowym smak porzeczek będzie jeszcze lepszy. Sezon na porzeczki jest bardzo krótki, więc warto się pospieszyć. Drożdżówki są szybko przygotowywane, a jeszcze szybciej znikają z talerzy. Musicie...
Nigdy nie wyrzucaj skórki po arbuzie. Jest ona cenniejsza niż myślisz, nie uwierzysz, co można z niej zrobić
Nie wiesz, co zrobić ze skórką arbuza? Zamiast ją wyrzucać, możesz przygotować pyszną marmoladę. Przepis jest bardzo prosty, a smak gotowego wyrobu zachwyci nawet największych sceptyków. Teraz już nigdy nie zmarnujesz tej części arbuza. Przepis na marmoladę z pozostałości...
Smaczne ogórki krokodylki są tak pyszne, że trudno im się oprzeć. Mają ostry i oryginalny smak, który łączy pikantność z wyborną słodyczą. Warto spróbować przepisu na te smakowite ogórki. Małe i ostre, czyli ogórki krokodylki Ogórki krokodylki to po prostu małe...
Fasolka szparagowa, znana z pysznych letnich obiadów, często jest przyrządzana z bułką tartą. Niemniej jednak warto spróbować nieco innego sposobu na to zdrowe i smaczne warzywo. Wypróbuj przygotowania fasolki z nasionami konopi. Fasolka to doskonały wybór na obiad w gorące dni...
Czarne porzeczki są pysznymi letnimi owocami, które zdecydowanie warto uwzględnić w swojej diecie. Występują w różnych odmianach, z których każda ma nieco inną zawartość składników odżywczych. Jeśli chodzi o korzyści zdrowotne, to czarne porzeczki przyniosą nam najwięcej...
Jagody to skarb polskich lasów, który warto spożywać ze względu na ich pyszny smak i korzystny wpływ na zdrowie. Jagodzianki według przepisu, który przedstawiamy niżej, są wyjątkowym przysmakiem, którego nie znajdziesz w cukierniach ani w gazetkach promocyjnych. Spróbuj ich...
Większość ludzi uważa, że grzyby są pozbawione wartości odżywczych, ale to nieprawda. Pieczarki są bardzo zdrowe i warto je spożywać. Warto jednak wiedzieć, jak je przechowywać, ponieważ wiele osób popełnia błędy w tym zakresie. Pieczarki to porcja zdrowia na talerzu...
W dzisiejszym artykule skupimy się na niezwykłych właściwościach trzech roślin i ziół, które mogą stać się Twoim codziennym towarzyszem. Pokrzywa, przytulia czepna i rumianek to prawdziwe królowe świata roślinnego. Zawierają one bogactwo składników odżywczych, które...
Zdrowie jelit odgrywa kluczową rolę w naszym ogólnym zdrowiu, dlatego warto zadbać o dietę przeciwzapalną, która korzystnie wpływa na zdrowie jelit i cały organizm. W diecie przeciwzapalnej warto sięgnąć po pewne "perły", czyli produkty spożywcze bogate w...
Odkrywanie świata egzotycznych owoców
Istnieje tak wiele pysznych owoców, że może być trudno śledzić je wszystkie. Ale co z owocami, których znalezienie wymaga trochę więcej wysiłku? Owoce egzotyczne mogą być trudno dostępne, ale warto ich poszukać ze względu na ich unikalne smaki, tekstury i korzyści zdrowotne...
5 smaków stycznia
Maison Francis Kurkdjian Maison Francis Kurkdjian Coloratura. Franciszek Kurkdjian inspirował się Rosją, przygotowując zapach Solorutury z nutami cytrusów, wetiweru i ambry. Pospieszcie się! Wydanie jest ograniczone: tylko 100 butelek, z czego 50 przyjdzie do nas. Versace Versace...
Informacje ogólne Figi są produktem niezwykle kontrowersyjnym. Pomimo tego, że zawierają wiele przydatnych pierwiastków śladowych, w tym karoten, pektyny, żelazo i miedź, owoce te zawierają dużo cukru, w niektórych odmianach jego zawartość sięga 71%. Z tego powodu ten owoc nie jest...
W trosce o dobre samopoczucie i zdrowie, chciałabyś zmienić nawyki żywieniowe Twojej rodziny. Wyeliminowanie smażonych i tłustych potraw pozytywnie wpłynie nie tylko na waszą wagę i wygląd, ale przede wszystkim sprawi, że poczujecie przypływ sił witalnych. Warzywa, ryby, a nawet...
Jak urozmaicić jedzenie owoców i warzyw?
W celu urozmaicenia swojej codziennej diety, warto do płatków, kaszy czy też granoli, dodawać kawałki owoców. Mogą być to banany czy też truskawki. W tym zestawieniu sprawdzą się jednak różne owoce. W przypadku spożywania rano tylko i wyłączne tostów, dobrze jest wybrać te...
Wycofanie produktu ze sprzedaży
Zdecydowano się na wycofanie produktu o nazwie Na Turek (rzodkiewka - 140 g). Wszystko za sprawą wykrycia nieodpowiedniego składnika, który może być szkodliwy dla ludzkiego zdrowia. W związku z tym produkt spożywczy został natychmiastowo wycofany ze sprzedaży, tak aby nie zagrozić...
Grzyby - czy warto po nie sięgać?
Grzyby to wciąż niedoceniane dary, jakimi każdego roku obdarza nas las. Niekiedy również sami miłośnicy tego wyjątkowo aromatycznego przysmaku zastanawiają się, czy rzeczywiście warto po nie sięgać i włączać na stałe do swojego menu. Zanim jednak zdecydujemy o ich dalszych...
Oto 10 niesamowitych korzyści, które sprawiają, że awokado powinno na stale zagościć w naszej diecie
Bogate źródło kwasu oleinowego Jednonienasycony kwas oleinowy stanowi zdecydowaną większość istotnych kwasów tłuszczowych, które znajdują się w awokado. Nie każdy jest świadomy, że to ten sam kwas tłuszczowy, który zagwarantował ogromną popularność oliwie...
Najlepsze pomidory
Najsmaczniejsze i najbogatsze w witaminy będą zawsze pomidory zerwane prosto z krzaka. Ale tak naprawdę z cennych składników pomidorów korzystać można właściwie przez cały rok. Bezcenne dla zdrowia substancje znajdziemy również w przetworach, jakie przygotowywane są z pomidorów...
Co zrobic z awokado ? Owoc awokado lekarstwem na wiele dolegliwości Zdecydowana większość owoców zawiera bardzo dużą ilość cukrów prostych. Inaczej jest w przypadku awokado, które jest pełne zdrowych tłuszczy o licznych właściwościach. Regularnie sięgając po awokado można...
Jabłko – daj się mu skusić!
Jabłko to bez wątpienia najpopularniejszy w Polsce owoc. Nasz kraj znajduje się w światowej czołówce producentów jabłek, a różne ich odmiany są dostępne w naszych krajach przez cały rok. W naszej kuchni mogą być wykorzystywane na wiele różnych sposobów. Często stanowią po prostu...
Dynia – pękata królowa jesieni
Co prawda dynia jest doskonale znana w Europie przynajmniej od XVI wieku, wciąż jednak nie występuje zbyt często w naszym codziennym jadłospisie. Zupełnie niepotrzebnie. Posiada ona mnóstwo cennych składników odżywczych i ma do zaoferowania wyjątkowy smak. Dynia – właściwości...
Owoce egzotyczne – warto spróbować!
Owoce egzotyczne stają się coraz popularniejsze w polskich sklepach. Półki bardzo często są nimi wypełnione po brzegi a klienci chętnie po nie sięgają. Jest to w pierwszej kolejności ciekawość i chęć spróbowania czegoś nowego. Takie owoce często mają niezwykły dla nas...
Co jeść, aby długo i zdrowo żyć?
Często życzymy sobie długiego życia w dobrym zdrowiu i nawet nie zdajemy sobie sprawy z tego, że wcale nie jesteśmy dalecy od spełnienia tego marzenia. Kluczem do sukcesu może być jedzenie, pod warunkiem, że będziemy koncentrować się przede wszystkim na tych produktach, które są...